skip to Main Content

Smertefri hverdag

Hei!
I begynnelsen av 2017 merket jeg at jeg begynte å bli svimmel, hadde konsentrasjonsproblemer, veldig vond nakke og skuldre, fikk tinnitus, smerter i kjevemuskulatur (skjæring av tenner om natten), dårlig hukommelse, stiv og støl i alt av muskulatur. Har alltid vært glad i å jobbe og har vel vært sykemeldt en gang før i arbeidslivet. Er 40 år nå og har jobbet siden jeg var 18. Nå var jeg sykemeldt i 3 måneder.

Besøkte leger, naprapat, osteopat, kiropraktor, soneterapeut. Noe hjalp litt, men det var kun kortvarig. Det ble konkludert med krystallsyke, migrene med svimmelhet osv.

Reiste til utlandet og tok UMRI, og der fant de at atlas var ute av stilling, at lillehjernen hadde nedsig og litt problemer med en skive i korsryggen. Fikk tatt veldig bra og klare bilder her.

Reiste så til en spesialistkiropraktor i Manchester. Han tok en titt på meg og fant en del ting, men ville ikke gjøre noe med nakken min (atlas), da han mente det lå noe problemer med tenner/kjevestilling. Ble så anbefalt å reise til en kjeveortoped i Bath, UK. Her pågår korrigeringen av tennene fortsatt.

Kan nevne at jeg har vært i flere bil-og mc ulykker. Litt knall og fall har det også vært opp gjennom barndom og ungdomstid.

Så ble jeg anbefalt å sende bildene mine til Kjetil hos Trening og Rehab. Skal innrømme at jeg var litt skeptisk til dette. Men jeg har prøvd det aller meste fra før, så jeg bestemte meg for å gjøre det med et åpent sinn. Skuffelser har det vært nok av, så det har jeg lært meg å takle.

Klokken 06:00 på morgenen 27. Juni sendte jeg bildene elektronisk til Kjetil. Samme dag klokken 13:30 fikk jeg svar på analysen. Han hadde studert bildene nøye og konkluderte med en del forskjellige ting. Men hovedessensen gikk på at det var redusert blodsirkulasjon fra hodet og ned. Altså ble blodet pumpet opp til hodet fint, men venene (returen) var ikke helt åpen. Dette kunne skape intrakranielt trykk (trykk i hodet). Som igjen påvirker mange ting i kroppen og kunne forklare mine plager.

Dette hadde ingen sagt noe om tidligere, og jeg bestilte 3 timer hos ham for en full gjennomgang.

Da jeg møtte til time nle jeg møtt av Kjetil, en veldig hyggelig kar som brenner for det han driver med. Timen startet med en samtale om mine plager, når de startet, hva som kan ha utløst det osv. Så begynte det spennende, nemlig testene.
Kjetil advarte mot at dette ville gjøre vondt, men at det var nødvendig for å finne ut nøyaktig hva det var som plaget meg.

Etter mange rare ansiktsuttrykk og banning fra meg var Kjetil ferdig med testingen.Det ble også tatt ultralyd av blodårer, vener og muskulatur. Og det viste seg at responderingen min på testene gav helt klare indikasjoner på det han tidligere hadde konkludert ut fra bildene jeg sendte.

Kjetil satte så opp et treningsprogram med en del forskjellige øvelser som jeg skulle gjøre hjemme. Slle disse øvelsene er laget av ham og kan ses på youtube.

Jeg begynte med øvelsene så raskt jeg var hjemme igjen. I begynnelsen var det skikkelig vondt, og jeg var dårlig i en til to dager etter hver økt. Men jeg bestemte meg for at dette skal gjennomføres uansett. Det har jeg klart, og fremgangen kom raskt. Allerede etter ca. 14 dager vil jeg anslå en forbedring på 70%. Jeg fungerer igjen. Hukommelsen er bedre, søvnen er bedre, trykket i hodet er minimalt, nakke og skuldre virker til å ha fått blodsirkulasjonen tilbake. Så alt er på riktig vei!

Grunnen for at jeg skriver her, er at jeg vet hvordan det er å gå rundt å ikke fungere, ikke finne ut av hva som plager deg, bruke masse tid, krefter og ikke minst penger på behandlere som kun jobber med symptomene, og ikke årsaken. Jeg vet hvor fortvilendes det kan være å møte andre som ser på deg og sier; «men du ser jo helt fin ut i formen», når du i realiteten kjemper deg gjennom hverdagen med smertene dine.

Dette har vært den beste investeringen min. Kjetil har hjulpet meg tilbake til et normalt liv igjen. Jeg har nå overskudd til å leke med datteren min på 2 år og delta på andre aktiviteter med familien min.

Tusen takk😁