skip to Main Content

Måtte tidligere ha minst en behandling pr uke hos fysioterapeut/osteopat for å holde kroppen i sjakk

Jeg bestilte time hos Kjetil etter å ha funnet en av hans artikler på nett da jeg startet undersøke litt selv rundt de plagene jeg slet med. Jeg hadde i 2015 en stor prolaps i ryggen som ble feildiagnostisert og dette gjorde at jeg kom veldig sent i gang med korrekt behandling og opptrening. Etter 1.5 år slet jeg fremdeles med veldig stiv nakke og korsrygg, mye nervesmerter spesielt i QL muskulatur, psoas og hamstring. Jeg er aktiv, trener mye styrke og løping mot hinderløp (OCR), og måtte ha minst en behandling pr uke hos fysioterapeut/osteopat for å holde kroppen i sjakk. Opptrening etter skaden har hele tiden vært gjort i samarbeid med fysioterapeut/osteopat og pt, men med «allround» øvelser for denne typen skade. Etter så lang tid ble det klart at standardprogrammet ikke tok tak i de underliggende problemene mine da kroppen stadig kranglet.

Jeg har savnet et godt opptreningsprogram skreddersydd for meg og min problematikk, og det fant jeg hos Kjetil. Han er veldig systematisk i sin gjennomgang av problemområdene og lager et total tilpasset program til hver enkelt. Dette har gjort at jeg per i dag nesten er kvitt nervesmerter i ryggen og beina, ikke trenger ukentlige behandlinger for å løsne vond muskulatur (kan faktisk ikke huske sist jeg trengte time hos fysioterapeut nå) og har veldig mye mindre smerter enn før. I hele opptreningsperioden har jeg også kunnet trene ganske normalt (dog med noen begrensninger) -slik at jeg har kunnet stille i flere løp. Parallelt med dette har jeg i tillegg fått veldig god hjelp til styrkeøvelser mot løping og løfting, og også tatt tak i smerter i overarm som tidvis kommer ved styrketrening.

Øvelsene blir grundig gått igjennom og fulgt opp ved hver time, de er enkle å utføre hjemme og fungerer de ikke optimalt finner han alternative øvelser. Jeg har ennå en vei å gå før jeg er helt frisk (etter 2 år med smerter og feil holdning er det klart det tar tid å komme tilbake til normalen) – men det å bli så bra som jeg er nå er noe jeg ikke hadde sett for meg i det hele tatt og jeg øyner et håp om å bli helt fin igjen på sikt.

Jeg kan på det sterkeste anbefale Kjetil til alle med skader/smerter i muskler og ledd!