skip to Main Content

Holdningsendring og coaching

Etter en lang sommerferie med mye reising og stillesitting, begynte ryggen å gi beskjed om at det var nok. Jeg trodde først at dette var grunnet mindre trening enn vanlig, og et noe suboptimalt treningsopplegg på farten. I og med at trening, nærmere bestemt styrkeløft, er så viktig for meg, tok jeg umiddelbart kontakt med Kjetil da jeg kom hjem. Jeg ville jo tross alt få rask avklaring og evt. behandling.

Jeg hadde knapt kommet inn døren før Kjetil så at jeg hadde et problem med holdningen, for rett rygg og rette knær. I tillegg til dette «hang» høyre skulder noe. Tro meg, dette er ikke noe man selv tenker over, før et trent øye påpeker ting som bør endres. Det er bare noen små grep, men de gir STORE utslag.

Som en konsekvens av min holdning, fant han ut at ql’ene (quadratus lumborum aka stabiliseringsmusklene langs ryggvirvelen) og ryggstrekkerne IKKE var særlig aktive. Dette forklarte hvorfor jeg var sterk i isolerte øvelser, men ikke i f.eks. bøy og mark hvor de og hoften deltar i utførelsen. Vi brukte mye tid på opptrening, og nå er ql’ene med og mange rekorder skal slåes dette året! TAKK Kjetil!

Utover dette har vi jobbet med skuldrene mine, de har vært «tight», men er nå mye bedre. Merker dette spesielt i benken, samt i bøy hvor armene kunne oppleves som nummen.

Kjetil er også en dyktig trener, som har hjulpet meg med teknikken min i hovedøvelsene mine: benk, bøy og mark.

Ok, nå gjenstår det bare for deg å bestille en time, så ser du hva jeg mener. Lykke til med treningen!